Olet siis juuri viettänyt upeat ensitreffit jonkun kanssa, josta olet kiinnostunut? Teillä molemmilla oli hauskaa ja opitte tuntemaan toisianne hieman paremmin ja nyt mietit, mitä tapahtuu seuraavaksi. Pitäisikö sinun lähettää WhatsApp-viesti heti vai odottaa muutama päivä? Pitäisikö sinun ehdottaa toisia treffejä, vai ehkä odottaa, että toinen osapuoli tekee aloitteen?
Ensimmäisten treffien jälkeen viestittely voi olla hankalaa, mutta se on tärkeä osa treffailua. Tässä jutussa keskustelemme parhaista tavoista jatkaa yhteydenpitoa ensimmäisten treffien jälkeen, kuten sitä, miten sopia toiset treffit ja miten kommunikoida silloin, kun et ole kiinnostunut tapaamaan henkilöä uudelleen.
Ensitreffien jälkeen viestittely on tärkeä osa treffailuprosessia, koska vain sen avulla voit saada tietää, mitä toinen henkilö tuntee sinua kohtaan. Kommunikoimalla voit kertoa treffikumppanillesi, mitä olit mieltä treffeistä ja oletko kiinnostunut näkemään hänet uudelleen. Toimimalla oikein, voit helpottaa syvemmän yhteyden löytämistä sekä välttämään väärinkäsityksiä.
Sisällysluettelo
Välitön viestittely ensitreffien jälkeen
Laittaako WhatsApp-viestiä vai soittaako, kas siinä pulma.
Erinomaisten ensitreffien jälkeen yksi suurimmista kysymyksistä on: haluatko jatkaa viestimällä vai ottaa puhelun. Vaikka molemmilla tavoilla on hyvät ja huonot puolensa, yhteydenpitotapa riippuu viime kädessä henkilökohtaisista mieltymyksistä ja suhteen luonteesta.
Tekstailu – tai nykyään lähinnä WhatsAppin tai muiden viestisovellusten käyttö – nähdään usein arkipäiväisenä ja kätevämpänä. Pikaviestisovellusten avulla viestittely on hyvä tapa murtaa jäätä ja pitää yhteyttä. Joidenkin mielestä se voi kuitenkin tuntua persoonattomalta ja siitä puuttuu ”henkilökohtainen kosketus”.
Toisaalta, puhelu voi tuntua vilpittömämmältä ja intiimimmältä tavalta ottaa yhteyttä. Jotkut pitävät soittamista myös pelottavana ja aikaa vievämpänä kommunikointitapana.
Milloin on oikea aika ottaa yhteyttä?
Ensimmäisten treffien jälkeen on tärkeää ottaa yhteyttä kohtuullisen ajan kuluessa, jotta vastapuoli tietää, että sinulla oli hauskaa ja että olet kiinnostunut tapaamaan uudelleen.
Samalla on tärkeää, ettet vaikuta liian innokkaalta tai päällekäyvältä. Oikea ajoitus riippuu olosuhteista, mutta yleisesti ottaen päivän tai parin odotus on hyvä ennen viestittelyä.
Näin saatte molemmat hieman aikaa käsitellä treffejä ja miettiä jatkoa. Samalla ehdit pohtia oikeaa lähestymistapaa.
Vilpittömyys viestinnässä
Aiotpa sitten ottaa yhteyttä tekstiviestillä, pikaviestisovelluksen kautta tai puhelimitse, on erittäin tärkeää olla vilpitön, rehellinen ja aito.
Tämä tarkoittaa, että ilmaiset todelliset tunteesi ensimmäisistä treffeistä sen sijaan, että yrität pelata pelejä tai manipuloida vastapuolen tunteita.
Vilpittömyys viestinnässä auttaa rakentamaan luottamusta ja edistämään syvempää yhteyttä, joka voi olla perusta vahvalle ja terveelle parisuhteelle.
Viestin lähettäminen treffien jälkeen
Jos päätät lähestyä treffikumppaniasi viestillä, olipa se sitten tekstari tai pikaviestisovelluksen kautta lähetetty viesti, on muutamia keskeisiä asioita, joilla voit tehdä viestistäsi erottuvan.
Ensin, on tärkeää ilmaista kiitollisuutta ja tiedostaa treffikumppanin treffeihin käyttämä aika ja vaiva. Sen voi tehdä niinkin yksinkertaisesti kuin sanoa ”kiitos mukavasta illasta” tai ”minulla oli todella hauskaa kanssasi”.
Toiseksi, on tärkeää osoittaa kiinnostusta treffikumppania kohtaan. Esitä jatkokysymys tai -kysymyksiä jostakin, josta keskustelitte ensimmäisten treffien aikana.
Kolmanneksi, voit ehdottaa tulevaa toimintaa yhteisten kiinnostuksen kohteiden parissa.
Kävikö ensitreffeillä ilmi, että rakastatte molemmat salilla käyntiä? Ehdota yhteistä salikäyntiä. Pidättekö molemmat kulttuurista? Ehdota yhteistä museovierailua tai teatteriesitystä. Ja niin edelleen.
Käytä hieman huumoria tai nokkeluutta ja voit tehdä viestistäsi ikimuistoisen.
Vältä sudenkuopat
Vaikka ensimmäisten treffien jälkeiseen viestittelyyn on monia hyviä tapoja, sen voi tehdä myös huonosti.
Yksi suurimmista virheistä viestinnässä on vaikuttaminen liian aggressiiviselta tai päällekäyvältä. Se saa vastapuolen helposti tuntemaan olonsa epämukavaksi, hämmentyneeksi tai jopa pelokkaaksi.
Vältä minkäänlaisten pelien pelaamista ja manipulointia. Älä käytä moniselitteistä kieltä tai esimerkiksi pyri tekemään treffikumppanisi mustasukkaiseksi tai tuntemaan olonsa epävarmaksi.
Tiedosta treffikumppanisi
On tärkeää aloittaa viestittely treffikumppanin kanssa tiedostamalla juuri hänet luomalla positiivinen sävy viestinnälle sekä osoittamalla, että arvostat hänen seuraansa ja olet kiinnostunut rakentamaan syvemmän yhteyden.
Kerro, että olet kiitollinen kumppanin ensimmäisiin treffeihin käyttämästä ajasta ja vaivannäöstä. Korosta asioita, joista pidit ensimmäisillä treffeillänne ja mitä arvostat treffikumppanisi persoonallisuudessa.
Miten ja milloin sopia toisista treffeistä
Yksi toisten treffien järjestämisen haasteista on tietää, onko treffikumppani oikeasti kiinnostunut lähtemään toisille treffeille.
Vaikka ei ole varmaa tapaa selvittää, onko toinen osapuoli kiinnostunut, on olemassa merkkejä, jotka voivat auttaa sinua arvioimaan hänen kiinnostustaan.
Jos treffikumppanisi on silminnähden innostunut ja sitoutunut ensitreffeillä, pitää yllä katsekontaktia, hymyilee paljon seurassasi sekä kyselee sinulta kysymyksiä ja jakaa henkilökohtaisia tietoja, ovat nämä merkkejä siitä, että hän saattaa olla kiinnostunut jatkamaan pitämään yhteyttä.
Toisaalta, jos treffikumppanisi vaikuttaa poissaolevalta ja emotionaalisesti eristäytyneeltä, eikä halua pitää keskustelua yllä, ne voivat olla merkki siitä, etteivät he tunne ”kipinää” välillänne.
Paras tapa selvittää, onko treffikumppanisi kiinnostunut tapaamaan uudelleen on kysyä häneltä suoraan.
Toisten treffien aktiviteetti ja paikka
Kun haluat ehdottaa toisia treffejä, kannattaa valita jotain, mistä te molemmat pidätte ensimmäisten treffien keskusteluiden pohjalta.
Se voi olla mitä tahansa kävelyretkestä illalliseen hienossa ravintolassa tai vierailusta paikalliseen museoon tai taidegalleriaan. Tärkeintä on valita jotain, jonka kautta saatte yhteisen ja toivottavasti ikimuistoisen kokemuksen syventääksenne välillänne olevaa yhteyttä.
Huomioi toisten treffien suunnittelussa vastapuolen mieltymykset ja mukavuustaso, ja valitse ehdotettava aktiviteetti, joka on budjettisi ja logististen kykyjesi rajoissa.
Ole avoin myös treffikumppanin ehdotuksille
Vaikka olisit suunnitellut mielessäsi täydelliset toiset treffit, on tärkeää pitää mieli avoinna myös hänen ehdotuksille. Avoimuus ideoille osoittaa, että olet ennakkoluuloton, joustava, yhteistyökykyinen ja tasa-arvoinen kumppaniehdokas.
Jos treffikumppanisi ehdottaa aktiviteettia tai paikkaa, joka ei ole sinulle tuttu tai mukavuusalueellasi, anna palaa ja hyväksy se. Ellet kuitenkaan halua tehdä sitä, kerro se avoimesti ja rehellisesti, ja ehdota toisenlaista vaihtoehtoa, jotta olette molemmat tyytyväisiä.
Ellet ole kiinnostunut toisista treffeistä
Yksi deittailun vaikeimmista puolista on viestintä silloin, kun et ole kiinnostunut toisista treffeistä. Vaikka voi olla houkuttelevaa välttää keskustelua tai ”ghostata” toinen osapuoli, on tärkeää olla rehellinen ja suora kommunikaatiossa.
Tämä tarkoittaa, että olet selvä ja suora, mitä tulee tunteisiisi ja aikomuksiisi. Älä jätä toista osapuolta arvailemaan tai ihmettelemään.
Sinun ei tarvitse olla tiukka tai töykeä, mutta voit kertoa avoimesti, että välillänne ei ollut riittävästi ”kipinää” ja kiinnostusta.
Näin estät väärinkäsityksiä ja loukkaamista, ja annat toiselle mahdollisuuden siirtyä eteenpäin ja löytää jonkun hänelle paremmin sopivamman.
Anna rakentavaa palautetta
Kun annat pakit eli ilmoitat, ettet ole kiinnostunut toisista treffeistä, on tärkeää antaa rakentavaa palautetta treffikumppanillesi.
Kerro avoimesti, miksi et ole kiinnostunut ja tarjoa ehdotuksia tai neuvoja, miten treffikumppani voi parantaa treffitaitojaan ja löytää hänelle sopivamman parin.
Ehdotukset voivat olla mitä tahansa kommunikoinnista paremman itseluottamuksen rakentamiseen ja vaihtoehtoisten deittipalveluiden suositteluun.
Antamalla rakentavaa palautetta autat toista oppimaan ja kasvamaan deittailijana sekä ylläpidät positiivista dynamiikkaa.
Kunnioita treffikumppaniasi
Riippumatta siitä, lähestyttekö toisianne viestitellen vai puhelimitse, on tärkeää kunnioittaa ja ottaa huomioon treffikumppanisi tunteet.
Pidä kielenkäyttösi maltillisena ja vältä kaikkea, mitä vastapuoli voi pitää väheksyvänä tai loukkaavana. Toisen osapuolen kunnioittamiseen sisältyy myös se, että antaa hänelle tilaa ja aikaa omien tunteiden käsittelyyn ja siirtymiseen eteenpäin.
Vaikka voi olla epämiellyttävää ja kiusallista kertoa, ettet ole kiinnostunut, on tärkeää tehdä se empatialla ja ystävällisyydellä.
Yhteenveto
Tässä jutussa käsittelimme treffien jälkeen viestittelystä, mukaan lukien viestittelyn tärkeydestä, oikeasta ajasta ottaa yhteyttä, toisien treffien ajoittamisesta sekä siitä, mitä tehdä, kun et ole kiinnostunut näkemään uudelleen.
Olemme puhuneet vilpittömyydestä, sudenkuoppien välttämisestä, toisen osapuolen kunnioittamisesta sekä rakentavan palautteen antamisesta.
Loppujen lopuksi avain onnistuneeseen treffien jälkeiseen viestintään on avoin, rehellinen, ystävällinen, kunnioittava ja empaattinen kommunikointi, jonka avulla rakennat luottamusta, kunnioitusta ja keskinäistä ymmärrystä – oletpa sitten kiinnostunut toisista treffeistä tai et.
Olemalla rehellinen itsellesi, kunnioittamalla muita ja kommunikoimalla rehellisesti ja vilpittömästi voit navigoida treffimaailmassa itsevarmasti, armollisesti ja menestyksekkäästi.